субота, 24. децембар 2011.

U istom stilu

           Pozdrav svima! Po povratku sa puta na kom sam bila proteklih desetak dana, jedva sam dočekala da uz kafu prelistam sve divne stvari koje ste pravile za ovo vreme... Čestitke koje vam sada pokazujem, pravljene su pre odlaska na put, za potrebe moje firme, a danas ću već da se bacim na pravljenje čestitki koje ću slati rodbini, prijateljima... Ma nema tih sms poruka i e-čestitki koje će zameniti otvaranje koverte i izvlačenje novogodišnje čestitke iz nje! :) Sa nekim čestitkama sam već zakasnila,što zbog puta, što zbog loše procene vremena kojim raspolažem,  pa ću pokušati to da nadomestim na neki drugi način dragim ljudima. Da bih što bolje iskoristila vikend koji je počeo, odoh da radim, a svima vama želim prijatan vikend!















недеља, 11. децембар 2011.

Jednostavne novogodišnje čestitke

         Ko bi rekao... Imam dosta manje vremena za pravljenje čestitki nego što sam očekivala. :(  Zbog prirode (stalnog) posla kojim se bavim, decembar je uvek naporan i stresan, kao što polako postaje sve u životu... Kad se tome pridodaju redovne, kucne obaveze, vreme provedeno u putu od kuće do posla i natrag, ne ostaje nam baš mnogo vremena zar ne?
         Jedna naša blogerka :) ovih dana me je podstakla na razmišljanje... Šta je moj životni san..? Hvala Bogu, nisam puno razmišljala, snova bar imam... :) Ali kad sam malo porazmislila o njima shvatila sam da u stvari ne bih želela da se baš svi ostvare. Neki su zanimljivi baš zato što su snovi - verzija sveta po našem scenariju. U mom slučaju- neka tamo i ostanu, bar do otkrića neke nove, naseljene planete u svemiru, jer mi se čini da moj scenario ne bi bio prihvaćen od strane 'sponzora'.
         Sad, kada sam ih lepo razgraničila u svojoj glavi- ostaju mi tek  dva velika, životna sna, a jedan od njih je da osnujem svoju radionicu, u kojoj bih pravila čestitke i sve ostalo što mi je za sada hobi, a imam viziju da bi moglo da bude više od toga. Pa nije nemoguće, zar ne?
         U vezi sa svim što sam u ovom postu napisala (a možda i nije) evo konačno i čestitki :)  
Zbog nedostatka vremena, odlučila sam se za jednostavnu varijantu, bez zahtevnih detalja. Odlučila sam se za tamni, pregovani papir koji je sam po sebi elegantan, pa nije potrebno pretrpavati ga detaljima. U Beogradu ćete ga malo teže naći, ali nije nemoguće. Za početak, pokušajte u Kontalu. Ostatak materijala čine raznobojne trake, detalji sečeni sa ukrasnih papira, motivi  od bušača, i gliter-lepak. Što se tiče gliter-lepka, do sada sam ga izbegavala, jer sam više puta zabrljala stvar sa njim. Naravno, koristila sam one raznobojne koje možete veoma povoljno naći u svakoj kineskoj radnji. Pored toga što se veoma sporo suše, vodeni su pa se zbog toga razlivaju i krive papir. Skoro sam dobila malo drugačije pakovanje glitera, koji se prodaju pojedinačno, na prvi pogled se vidi da su kvalitetniji i ne prave probleme koje sam gore navela. Ne bih znala gde je ovaj kupljen, ali pretpostavljam da ga ima u radnjama hobi opreme o kojima sam pisala.
Toliko od mene, otkucala sam mnooogo više nego što mi je prvobitno bila namera, ono razmišljanje o životnom snu me je malo skrenulo sa puta. :) 
                                                     Evo ih i sličice! Budite mi dobro!