среда, 29. фебруар 2012.

Scrapbook mini album

Bez suvišnog piskaranja, pokazaću vam još jedan album koji sam napravila ovih dana. Poručen je kao poklon za 8.mart, rekla bih da će odgovarati potrebama i ukusu poručioca. :)







уторак, 21. фебруар 2012.

Čestitke, čestitke...

Hm... Mogle bi titi  idealne za predstojeći Dan žena (ukoliko se to negde još uvek praznuje), ili ipak više priliče za Dan zaljubljenih, koji je prošao..?  Prilika za poklanjanje čestitke se lako nađe! I daleko bilo da je Dan zaljubljenih, ili Dan žena samo jednom godišnje! :) Kako god da vam se čini, inspiracija mi je bio materijal koji mi se našao pod rukom.




уторак, 14. фебруар 2012.

Handmade album

Da vas upoznam sa 'Zelenkom'... :) Tako sam nazvala album za fotografije koji sam pravila ovih dana. Za ovakve albume treba mi prilično mnogo vremena, a kako vremena nemam na pretek, obično ih pravim i po nekoliko dana, posle posla, svaki dan po malo. Primetićete da sam na ovom albumu kombinovala razne nijanse zelene boje i dezene koji retko idu jedni sa drugima. Ne, nije to slučajno. A nije ni da sam previše slobodna u eksperimentisanju. Radi se o tome da svaki dan imam drugačiju inspiraciju, a kako ne mogu da sednem i napravim ga za jedan dan, dešava se da mi se npr. danas koriste pečati, sutra mi nešto ne ide to sa pečatima, nego bih kombinovala trake i dugmiće, treći dan opet nešto drugačije i na kraju kada se spoji pet različitih ideja, dobije se Zelenko! :) 
Album ima pet strana, na svakoj strani po dva mesta za fotografije i dva dzepića sa karticama za pisanje uspomena, na čijoj se poleđini takođe može zalepiti fotografija. Što se tiče lepljenja fotografija, iz mog iskustva najefikasnija je dvostano lepljiva traka. Znam da mnogi (poput mene nekada) ne vole da lepe fografije, ili ne daj Bože da ih seckaju! Međutim, scrapbook albumi su zapravo 'zbirka' uspomena na neki događaj, pa kada odabrane fotografije, npr. sa letovanja, propratite karticom na kojoj će pisati datum kada je fotografija nastala, neka anegdota ili nešto drugo što biste želeli da se ne zaboravi, onda sve to dobija potpuno drugačiji oblik. Na kraju dobijete pravu malu knjižicu u kojoj se nalaze vama drage stvari, još ako ste album sami napravili po sopstvenom ukusu, imaćete pravo malo blago! Ovo 'blago' pravljeno je za moju sestru, a čeka me i pravljenje malo većeg i 'ozbiljnijeg' albuma za jednu dragu prijateljicu. A sada, fotografije:












недеља, 5. фебруар 2012.

Malo drugačija čestitka

Veoma mi je teško da napravim dve potpuno iste čestitke. Čak i kada sam kratka sa vremenom a treba mi više komada,  svakoj dodam po neki detalj kako bi izgledala drugačije od prethodnih. Često isprobam neku novu tehniku pravljenja čestitki - sa karticama, dzepovima, skrivenim pregradama iz kojih iskaču porukice... Zahtevaju malo više vremena, ali i uživanje je veće! :) Ova čestitka nije teška za izradu, mada može tako delovati na prvi pogled. Kada povučete kanap, izvućićete karticu koja se nalazi u dzepu. Kartica se ne može potpuno izvaditi, već ima 'klizače' pomoću kojih se podiže i vraća u dzep. Izgleda ovako:




Po istom principu pravila sam i kartice u foto albumima:                                                             



                                                         


Imala sam nameru da napravim mali tutorial, ali sam brzo svatila da bih se izgubila u objašnjavanju, pa sam umesto toga odlučila da postavim video koji je meni poslužio kao ideja, a verujem da će i nekima od vas biti od koristi:



                                                   Toliko od mene, uživajte u stvaranju! ;)

среда, 1. фебруар 2012.

Papirići osmeha vredni :)

Zamislite jedan naporan dan na poslu, sate provedene u gradskom prevozu, hladnoću koja vam se uvlači u kosti (pa i nije tako tesko zamisliti...) i muke oko vadjenja novih dokumenata jer su vas odzeparili u autobusu... Otprilike mi tako izgledaju ovi protekli dani. Kada ste hronično umorni i pod stresom, tesko je naći nešto što će vam skrenuti misli. Dok sam se u ponedeljak vraćala kući i razmišljala čime da se zaposlim kako bih zaokupirala svoje misli, na vratima su me dočekali - papirići osmeha vredni :) ! Stigli su iz Slovenije, od Janje (http://janja10.blogspot.com/). Pogađate - sve ostalo je otišlo u deseti plan i ostaće tamo još dugo, jer imam gomilu novih ideja! Janja, hvala!




I jedna divna, ručno rađena čestitka


Želim vam prijatan dan!